Neria
Bine ati venit pe forum. Pentru a face parte din echipa noastra va rugam sa va logati.
Sa aveti o zi excelenta.

Neria

Forumul femeilor credincioase
 
Forum NeriaForum Neria  Site NeriaSite Neria  AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Despre mine... Despre El... Despre noi... Nou!!!
Diana
Ultimele subiecte
» Tea Time Dear (3)
Mar Sept 03, 2013 12:46 pm Scris de Beatrice

» Produse cresterea sanilor
Mier Aug 21, 2013 1:00 pm Scris de cristina90

» Cu ce ati reusit sa scapati de acnee, sau macar sa mai ameliorati situatia?
Lun Iul 22, 2013 2:47 pm Scris de maria912

» Ce suplimente ati folosit pentru a slabi?
Vin Iul 05, 2013 1:50 pm Scris de maria92

» Ce muzica va place?
Joi Mar 07, 2013 10:57 am Scris de marian011

» Recomandati un film sau o carte sau orice altceva merita sa
Lun Feb 11, 2013 11:14 am Scris de cristina34

» Stiati ca...?
Lun Ian 21, 2013 6:15 pm Scris de french79

» Devotionale
Dum Iun 24, 2012 12:38 pm Scris de Melaniuca

» NUMARUL FIAREI : 666
Dum Feb 05, 2012 2:04 pm Scris de petrut-sci7

» Prajitura cu branza
Sam Dec 24, 2011 7:47 pm Scris de Maria

» Cea mai frumoasa poza de vacanta de anul asta
Vin Dec 16, 2011 10:37 pm Scris de frz

» Avortul si implicatiile lui in viata sociala si spirituala!
Vin Sept 23, 2011 11:16 pm Scris de blaj dorina

» Cum ne mai imbracam
Vin Sept 23, 2011 11:01 pm Scris de blaj dorina

» Produse de machiaj
Vin Iul 22, 2011 7:04 pm Scris de adelina1234

» Cozonaci a la Diana
Sam Apr 23, 2011 9:30 am Scris de Maria

» Prioritati & Planificari
Dum Apr 03, 2011 11:13 pm Scris de blaj dorina

» Forum de mamici, Piticii
Dum Apr 03, 2011 10:31 pm Scris de brenda

» La multi ani Brenda !!!
Dum Apr 03, 2011 10:29 pm Scris de brenda

» Maini dibace
Mier Mar 30, 2011 11:26 pm Scris de Maria

» Ce mai gatim azi?
Mar Mar 29, 2011 10:19 pm Scris de brenda

Radio
radiocnm

radio cezareea
Radio Emanuel

Distribuiți | 
 

 Cornuri de toate felurile

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
brenda
Incepator
Incepator


Varsta : 46

MesajSubiect: Cornuri de toate felurile   Dum Mar 13, 2011 6:18 pm

Imi place foarte mult sa gatesc, sa incerc lucruri noi.Una din pasiunile mele sunt dulciurile care le si mananc cu aceeasi placere cu care le fac.Va prezint cateva din cornurile pe care le fac in mod frecvent

CORNURI MOI SI PUFOASE





Ingrediente:
-drojdie
-2 linguri pline de miere
-250 ml lapte caldut
-500-550 g faina
-25 g unt

Drojdia se amesteca cu 2 linguri de apa calduta si se lasa sa creasca cam 15 minute.
Se amesteca toate ingredientele, se frmanta si se lasa la crescut , acoperind aluatul cu un prosop umed.
Se intinde pe masa intr-o forma cat mai rotunda si se taie in 4 , apoi in 8 , apoi in 16.Se ruleaza incepand de la baza catre varf.Se indoaie un pic la mijloc.Se ung cu ou si se lasa la cuptor cam 15 minute.
Eu le-am umplut cu ciocolata , marmelada de prune.

CROISSANTE




Ingrediente:

-1/2 l apa minerala
-200 ml ulei
-4-5 linguri zahar
-un cub de drojdie - 25 g
-esenta
-faina cat cuprinde

Se dizolva drojdia in 5-6 linguri de apa minerala calduta, se adauga uleuiul, zaharul , esenta si restul de apa minerala.
Se incorporeaza faina.aluatul trebuie sa fie elastic , pufos..Se lasa la crescut 30 - 40 minute.
Se face un cerc ce se taie in 16 parti si se ruleaza ca si la celelalte cornuri.Se umplu cu ce vrea fiecare.Sunt bune si neumplute.
Atentie! Stau putin la cuptor, maxim 15 minute.



Cornuri alb - negru:



Ingrediente:

-4 oua intregi
-5 linguri de zahar
-1 cub si inca un sfert de drojdie (32 g)
-150g ulei
-un pic de amoniac
-300 ml lapte
-200 ml bors acru sau apa minerala
-vanilie
-faina

Se pune drojdia cu zaharul , se adauga laptele caldut , apa minerala sau borsul caldute , ouale si faina astfel incat sa arate ca o plamadeala.Se lasa la crescut pana incepe sa faca bulbuci.Se adauga uleiul, vanilia, amoniacul.
Se imparte compozitia de mai sus in jumatate.In una din ele se pun cam 2 linguri de cacao.Se framanta pe rand adaugand faina astfel incat sa iasa un aluat moale.La urma ungeti-va mainile cu ulei si incepeti sa luati aluatul la bataie, trantiti-l si de masa...nu va speriati, ii place:204:
Fiecare aluat se imparte in 10 parti egale.
Se intinde o parte din aluatul alb intr-un cerc de marimea unei farfurii mari, alaturi se intinde aluatul negru la aceleasi dimensiuni.Folositi faina la intins aluaturile.Se pune unul peste altul in functie de cum vreti cornurile, negre sau albe.Incercati sa lipiti un pic pe margine aluaturile, apoi taiati-l in 8 triunghiuri.
Se umple cu rahat, cu ciocolata, cu dulceata sau cu ce doreste fiecare.
Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa pana se rumenesc pe fund(se poate spune asa?)
Se face un sirop din 1 ceasca de zahar si una din apa , se trec cornurile prin acest sirop si se presara deasupra nuca de cocos (eu n-am presarat ca nu-mi place ).
spor la treaba!



CORNURI CU SUSAN (sarate)



ingrediente:
-300 ml apa calduta
-500 g faina
-4 linguri ulei
-1 lingura zahar
-1 lingura sare
-1 ou pentru uns
-mac, sare , susan

Aceste cornuri se pot folosi pe post de paine.Ies incredibil de moi si se pastreaza moi.Se dizolva un cub de drojdie (25 g) in putina apa calduta si o lingura de zahar.Se adauga uleiul, sarea si faina alternand cu apa calduta ramasa.Se framanta un aluat moale , se unge castronul in care se pune cu ulei, se acopera si se pune la crescut 30 de minute langa o sursa de caldura.
Se face un sul si se taie in 10-11-12 bucati.fiecare bucatica se intinde cu mana , se unge cu ulei, se ruleaza, se rasuceste di se innoada.Apoi prima bucata innodata se ia si se intinde astfel incat sa se formeze un triunghi.Se ruleaza dinspre partea lata spre varf.
Se aseaza toate cornurile in tava , se unge cu galbenusul batut cu un strop de apa, se presara sare sau susan sau mac - dupa preferinta.Se da la cuptor.Cand sunt gata se ung cu albusul batut cu un pic de zahar si un strop de ulei.

dinti dinti
Sus In jos
Maria
Femeie crestina
Femeie crestina
avatar

Varsta : 43

MesajSubiect: Re: Cornuri de toate felurile   Dum Mar 13, 2011 6:25 pm

Toate arata foarte bine, dar cornurile alb-negru m-au lasat fara cuvinte. yumi


Ultima editare efectuata de catre Maria in Dum Mar 13, 2011 6:29 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
brenda
Incepator
Incepator


Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Cornuri de toate felurile   Dum Mar 13, 2011 6:27 pm

Maria, multumesc...sa stii ca nu sunt greu de facut si sunt bune, bune
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Cornuri de toate felurile   

Sus In jos
 
Cornuri de toate felurile
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Neria :: Forumul femeilor credincioase :: Credinciosie in bucatarie :: Prajituri-
Mergi direct la: