Neria
Bine ati venit pe forum. Pentru a face parte din echipa noastra va rugam sa va logati.
Sa aveti o zi excelenta.

Neria

Forumul femeilor credincioase
 
Forum NeriaForum Neria  Site NeriaSite Neria  AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Despre mine... Despre El... Despre noi... Nou!!!
Diana
Ultimele subiecte
» Tea Time Dear (3)
Mar Sept 03, 2013 12:46 pm Scris de Beatrice

» Produse cresterea sanilor
Mier Aug 21, 2013 1:00 pm Scris de cristina90

» Cu ce ati reusit sa scapati de acnee, sau macar sa mai ameliorati situatia?
Lun Iul 22, 2013 2:47 pm Scris de maria912

» Ce suplimente ati folosit pentru a slabi?
Vin Iul 05, 2013 1:50 pm Scris de maria92

» Ce muzica va place?
Joi Mar 07, 2013 10:57 am Scris de marian011

» Recomandati un film sau o carte sau orice altceva merita sa
Lun Feb 11, 2013 11:14 am Scris de cristina34

» Stiati ca...?
Lun Ian 21, 2013 6:15 pm Scris de french79

» Devotionale
Dum Iun 24, 2012 12:38 pm Scris de Melaniuca

» NUMARUL FIAREI : 666
Dum Feb 05, 2012 2:04 pm Scris de petrut-sci7

» Prajitura cu branza
Sam Dec 24, 2011 7:47 pm Scris de Maria

» Cea mai frumoasa poza de vacanta de anul asta
Vin Dec 16, 2011 10:37 pm Scris de frz

» Avortul si implicatiile lui in viata sociala si spirituala!
Vin Sept 23, 2011 11:16 pm Scris de blaj dorina

» Cum ne mai imbracam
Vin Sept 23, 2011 11:01 pm Scris de blaj dorina

» Produse de machiaj
Vin Iul 22, 2011 7:04 pm Scris de adelina1234

» Cozonaci a la Diana
Sam Apr 23, 2011 9:30 am Scris de Maria

» Prioritati & Planificari
Dum Apr 03, 2011 11:13 pm Scris de blaj dorina

» Forum de mamici, Piticii
Dum Apr 03, 2011 10:31 pm Scris de brenda

» La multi ani Brenda !!!
Dum Apr 03, 2011 10:29 pm Scris de brenda

» Maini dibace
Mier Mar 30, 2011 11:26 pm Scris de Maria

» Ce mai gatim azi?
Mar Mar 29, 2011 10:19 pm Scris de brenda

Radio
radiocnm

radio cezareea
Radio Emanuel

Distribuiți | 
 

 Torturi

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
brenda
Incepator
Incepator


Varsta : 46

MesajSubiect: Torturi   Joi Mar 17, 2011 8:43 pm

Imi place foarte mult sa fac torturi, asa ca imi permit sa deschid acest subiect doar despre "domnia sa, tortul"


Tort Le Fraiser






Reteta:

Mousse de capsuni:
-150 g pulpa de capsuni
-2 galbenusuri
-1 ou
-50 g zahar
-60 g se unt semi moale
-3 g gelatina

Acest mousse se poate pregati si cu o zi inainte.Se bate zaharul cu ouale, se adauga pulpa de capsuni si se pune la foc mic, amestecand mereu pana incepe sa fiarba.Se ia de pe foc.
Se hidrateaza gelatina, se topeste si se amesteca in compozitia de capsuni.
Se lasa la racit 25-30 de minute, apoi se mixeaza bine si se adauga untul moale , dar la aceeasi temperatura cu compozitia de capsuni.Se mixeaza 1-2 minute, se pune compozitia de mai sus , se toarna intr-o farfurie de plastic cu diametrul mai mic de 20 de cm si s eda la rece sa se intareasca.

Crema pasticcera
-250 g lapte
-100g zahar
-2 galbenusuri
-25 g faina
-vanilie
-8 g gelatina
-450 g frisca

Se fierbe laptele cu vanilia. Se bat bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina , iar cand laptele fierbe se toarna aceasta compozitie amestecand mereu pana se ingroasa.
Se hidrateaza gelatina si se adauga in aceasta compozitie (eu topesc gelatina hidratata in 30-40 g de apa in cuptorul cu microonde).Se acopera si se lasa la racit.Se acopera pentru a nu foma crusta deasupra.Cand e rece bine se moizeaza bine, apoi se adauga 1/3 din frisca batuta si se amesteca bine.Se adauga restul d efrisca amestecand cu grija de sus in jos.

Biscuit cu mandorle:
-3 oua
-2 galbenusuri
-13o g zahar
-50 g mandorle macinate
-70 g amidon
-60 g faina
-40 g unt topit

Se bat ouale cu zaharul.Se amesteca faina cu amidonul si cu mandorlele macinate.Se incorporeaza cu delicateze , apoi se adauga untul topit, putin cate putin.Se coace in tava mare a aragazului cam 5-6 minute.

Glassa de capsuni
-100g pulpa de capsuni
-2 g gelatina

Aceasta reteta este pentru o tava de 20 cm diametru..Se decupeaza din biscuitul d emandorle un disc cu diamtrul de 20 de cm, si unul ceva mai mic.Daca cel mai mic nu va iese intreg il puteti face si din mai multe bucati.
Se pune primul blat in tava, se insiropeaza cu un sos facut din 50 g de pupa de capsuni fierte cu 10 g de apa si 10 g de zahar.
Se aseaza capsunele taiate in doua lipite de tava (eu am invelit tava pe dinauntru cu o bucate de plastic ), apoi se adauga o parte din crema pasticciera. Se pune deasupra mouss-ul de capsuni .Se pune al doilea disc de biscuit de mandorle, se insiropeaza
si se toarna restul de crema.Se da la frigider pana a doua zi cand se face glassa de capsuni si s etoarna deasupra.(eu am facut cu torta gel , dar am gresit pentru ca am fost nevoita sa o torn destul de fierbinte si mi-a topit crema de dedesubt)

De asemenea , am facut torul intr-o oala cu 22 cm de diametru si as fi avut nevoie de un pic mai multa crema, dar a fost deosebit de bun , racoros si cremos si asa.

Sus In jos
Maria
Femeie crestina
Femeie crestina
avatar

Varsta : 43

MesajSubiect: Re: Torturi   Vin Mar 18, 2011 4:07 pm

Sus In jos
brenda
Incepator
Incepator


Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Torturi   Vin Mar 18, 2011 10:51 pm

Maria kissing
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Torturi   

Sus In jos
 
Torturi
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Neria :: Forumul femeilor credincioase :: Credinciosie in bucatarie :: Prajituri-
Mergi direct la: