Neria
Bine ati venit pe forum. Pentru a face parte din echipa noastra va rugam sa va logati.
Sa aveti o zi excelenta.

Neria

Forumul femeilor credincioase
 
Forum NeriaForum Neria  Site NeriaSite Neria  AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Despre mine... Despre El... Despre noi... Nou!!!
Diana
Ultimele subiecte
» Tea Time Dear (3)
Mar Sept 03, 2013 12:46 pm Scris de Beatrice

» Produse cresterea sanilor
Mier Aug 21, 2013 1:00 pm Scris de cristina90

» Cu ce ati reusit sa scapati de acnee, sau macar sa mai ameliorati situatia?
Lun Iul 22, 2013 2:47 pm Scris de maria912

» Ce suplimente ati folosit pentru a slabi?
Vin Iul 05, 2013 1:50 pm Scris de maria92

» Ce muzica va place?
Joi Mar 07, 2013 10:57 am Scris de marian011

» Recomandati un film sau o carte sau orice altceva merita sa
Lun Feb 11, 2013 11:14 am Scris de cristina34

» Stiati ca...?
Lun Ian 21, 2013 6:15 pm Scris de french79

» Devotionale
Dum Iun 24, 2012 12:38 pm Scris de Melaniuca

» NUMARUL FIAREI : 666
Dum Feb 05, 2012 2:04 pm Scris de petrut-sci7

» Prajitura cu branza
Sam Dec 24, 2011 7:47 pm Scris de Maria

» Cea mai frumoasa poza de vacanta de anul asta
Vin Dec 16, 2011 10:37 pm Scris de frz

» Avortul si implicatiile lui in viata sociala si spirituala!
Vin Sept 23, 2011 11:16 pm Scris de blaj dorina

» Cum ne mai imbracam
Vin Sept 23, 2011 11:01 pm Scris de blaj dorina

» Produse de machiaj
Vin Iul 22, 2011 7:04 pm Scris de adelina1234

» Cozonaci a la Diana
Sam Apr 23, 2011 9:30 am Scris de Maria

» Prioritati & Planificari
Dum Apr 03, 2011 11:13 pm Scris de blaj dorina

» Forum de mamici, Piticii
Dum Apr 03, 2011 10:31 pm Scris de brenda

» La multi ani Brenda !!!
Dum Apr 03, 2011 10:29 pm Scris de brenda

» Maini dibace
Mier Mar 30, 2011 11:26 pm Scris de Maria

» Ce mai gatim azi?
Mar Mar 29, 2011 10:19 pm Scris de brenda

Radio
radiocnm

radio cezareea
Radio Emanuel

Distribuiți | 
 

 Bucataria internationala

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Bucataria internationala   Mier Feb 06, 2008 1:21 pm

Locuiesti in alta tara si ceva din mancarea specifica tarii in care locuiesti ti-a lasat gura apa, scrie-ne si noua reteta sa ne gadilim si noi papilele gustative cu delicateturi internationale. ❤

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Vin Feb 15, 2008 12:27 am

Pastravi cu legume:
Pastrav prajit cu legume fierte la care se adauga unt dupa ce se scurg de apa in care au fiert:


Prajitura-pizza de azi . Nu am reteta ca nici macar nu stiu ce am mancat:

Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Vin Feb 15, 2008 12:50 am

Eu vreau pastravul cu legume!!!!!!
Iar prajitura aia seamana putin cu blacavaua, numai ca e taiata altfel. Poate totusi afli macar numele si om gasi reteta pe net.... kissing

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 12:00 am

Asa cum am promis astea sunt bucatele servite sambata : (nu stiu motivul pt care nu se incarca poza completa ci "o taie" pe jumatate)

starter: felii de ham afumat, pastrama de vita, si ce nu se vede pe restul farfuriei cascaval afumat si simplu si in mijloc rondele de ardei gras rosu, si masline marinate cu ceva iute si bucatele de branza:




main meal: legume la cuptor cu friptura de vita la grill, salata si sos gravy (sosul nu se mai vede in poza ) iar din bucatile de carne se vede la fel doar jumate






desert: tarta cu lamaie si cafea (la cafea nu am mai facut poze ):


Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 12:08 am

Si aici ce am pregatit in seara asta: somon la grill cu baby morcovi si porumb fiert ( pus apoi la grill cu somonul) unse cu unt si cu mujdei de usturoi:

Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 11:50 am

Daniela au aratat foarte delicios preparatele tale si sunt sigura ca au avut foarte mare trecere .... kissing

Poate ne dai si noua reteta de la tarta cu lamaie... mi-ar place sa o incerc si eu...... kissing
pupici

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
nikita
Femeie crestina
Femeie crestina
avatar

Varsta : 44

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 12:50 pm

Fetelor,nu le prea am cu pozele ,dar eu gatesc fasolea dupa o reteta de aici si pot spune ca e supeeer yumi pun fasolea la muiat de seara si apoi o fierb si arunc apa.Pun o ceapa si unpraz il calesc,morcovi,conopida,brocolo,telina,gulie,dovlecel,taiate marunt sau rase le calesc,apoi rosii proaspete rase sau din conseva,la urma fasolea,adaug apa cat sa acopere toate ingredientele si o las sa fiarba la foc mic,inainte de terminare adaug marar,patrunjel si un pic de spanac tocat.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 1:02 pm

ce interesanta reteta Nikita........... cred ca o sa o incerc data viitoare cand fac fasole, desi nu stiu daca o sa gasesc chiar toate ingredientele si mararul nu place nimanui in familie.... flowers

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
cami
Incepator
Incepator
avatar

Varsta : 41

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 2:28 pm

Anul trecut am stat 3 luni in California si am mers la niste prieteni unde am mancat supa cu tortellini. Mi-a placut, am luat reteta si am facut si eu de cateva ori.

Se face o supa de pui in care se fierb morcovi, o ceapa, telina, albitura. Cand carnita si legumele sunt fierte, se strecoara zeama si se pune in ea la fiert o jumatate de varza mica rasa, sunca afumata taiata fasii sau cubulete si tortellini (cu branza sau cu carnita). Cand sunt fierte si pastele si varza, se adauga morcovii taiati si carnea de pui taiata cubulete, se potriveste de sare si verdeturi tocate. E f gustoasa, are un gust ,,bogat" - a pui, putin a varza, se simte usor si ,,afumatura".

Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 2:52 pm

yam, yam........eu am avut la un moment dat o punga de tortellini si le-am facut cu sos de rosii ca nu am stiut cum altfel .... si alta data nici nu am mai cumparat...... dar acuma cine stie... poate o sa mai fac o incercare.
multumim de reteta! flowers
pupici

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 3:06 pm

Draga Diana multumesc mult pt aprecieri !!! dar tarta cu lamaie am cumparat-o ca aici te costa mai mult sa cumperi ingredientele separat si faci tu si mai si dureaza destul.
Asa ca am cautat pe internet si am gasit reteta exact de la magazinul de la care am cumparat-o si am postat-o mai jos !!! Iti urez spor la treaba si asteptam impresiile despre cum a iesit si poza binenteles. kissing


Ingredients

For the pastry


  • 175 g plain flour
  • Large pinch of salt
  • 75 g icing sugar
  • 90 g very cold butter, cubed
  • 1 egg yolk
  • 2 tbsp cold water

    For the filling
  • 4 free range eggs
  • 175 g golden caster sugar
  • Finely grated zest of 2 lemons
  • 100 ml lemon juice, approx 3 juicy lemons
  • 100 ml double cream

    Method

    1. Mix the egg yolk with the cold water.
    2. Preheat a baking sheet in the oven at 190C, 375F, Gas 5. Rub the flour, salt, sugar and butter between your fingers until it resembles very fine breadcrumbs. Add egg yolk mixture and stir into the pastry mixture with a fork. Stop when the pastry begins to come together. Turn out onto a floured surface and knead for a few seconds.
    3. Roll the pastry out to 0.5cm thick and fit into a loose-bottomed 24cm fluted tart tin. Trim excess pastry, leaving a 1cm border. Chill in the freezer for 10 minutes, then line with baking paper and fill with baking beans. Cook the heated baking sheet for 10 minutes. Remove paper and beans, trim edges again and cook for a further 8-10 minutes. Remove from the oven.
    4. Reduce the oven temperature to 160C, 325F, Gas 3. Make the filling by whisking the eggs and sugar together. Stir in the zest, lemon juice and double cream. Transfer the mixture to a jug and carefully pour it into the pastry case. Bake for 35-40 minutes.
    5. The tart is ready when the lemon cream filling is almost set, but still wobbles very slightly. Cool completely on a wire rack and then remove it from the tin. As the tart cools, the filling will set perfectly. Dust with icing sugar and serve with crème fraiche and some fresh berries.


Sus In jos
cami
Incepator
Incepator
avatar

Varsta : 41

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 3:39 pm

Si eu multumesc frumos pt reteta, Daniela! si acum ma duc sa mananc ceva, ca salivez uitandu-ma la pozele tale, legumele si carnita arata... tare yamiiiiiiiiii.... giveflowers
Sus In jos
nikita
Femeie crestina
Femeie crestina
avatar

Varsta : 44

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mar Feb 17, 2009 5:38 pm

Nu e obligatoriu mararul,iar din zarzavaturi poti pune ce ai,mie imi place sa pun mai multe.Cami arati suuuuuuuper,Tortelini poti sa i fierbi si sa-i manaci cu branza rasa si salata.
Sus In jos
nikita
Femeie crestina
Femeie crestina
avatar

Varsta : 44

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mier Iun 03, 2009 11:09 pm


  • Rolo din carne macinata
  • 2kg carne macinata(vita cu porc)
  • 3cepe tocate marunt
  • 3catei usturoi
  • o legatura patrunjel tocat
  • 2rosii rase
    1 1/2 friganea(paine uscata si trecuta prin mixer,se gaseste in comert,fetelor scuze dar nu stiu acum exact cuv)
  • 1/2 ceasca ulei masline
  • 200gr ciuperci tocate f marunt

cartofi
2 o lingura pasta de tomate(rosii)

  • 1/2ceasca ulei masline
  • un cub knor

Se amesteca toate ingrredientele f.bine si se lasa sa stea in frigider cel putin o ora.se face roloul,il asezam intr-o tava adanca,taiem cartofii in 4.Din pasta de tomate,ulei si cubul knor impreuna cu2l apa facem un sos subtire,turnam peste cartofi si rolo,acoperim si il coacem la 180gr aproape o ora,cand e aproape gata lual folia de aluminiu si il lasam sa se rumeneasca deasupra.Din sosul ce e in tava,cu2linguri faina,si 1/3ceasca ulei masline facem un sos .
Fetelor,a iesit suuuupeeeer,eu am pus toate zarzavaturile in mixer si le-am taiat marunt,am mai adaugat un ou,un morcov,un dovlecel si am facut si un orez,Nu pot pune poze ca s-a intamplat ceva cu laptopul si nu l-am dus l-a reparat,nu stiu daca se inyelege reteta,dar e buna tare,data viitoare am sa pun si braza in interior,eu am facut dintr-un kg de cane de vaca sa vad cum imi iese.Retetele ce vi le spun apartin uneia dintre cele m bune bucaterese de aici.Of.mult am scris...noapte buna(mie imi place sa scriu putin si bine)am uitat sare si piper,am pus si un ardei rosu cu legumele.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Mier Iun 03, 2009 11:13 pm

Nikita multumim de reteta.... ne-ar fi prins bine si niste poze sa vedem um arata... dar poate in viitor!
pupici

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Vin Ian 28, 2011 4:27 pm

Binecuvantari tuturor !!!

M-am gandit sa va incant cu o reteta noua pt prepararea porcului. Am facut de revelion si a fost delicios !!!!!
- o bucata intreaga de porc de peste 1 Kg in functie de cate persoane sunt la masa. Bucata mea a fost cam mare (2,7 kg) pt 4 persoane dar restul l-am impartit cu sora mea si am avut pt zilele urmatoare. Precizare : bucata trebuie sa aiba soricul pe ea.
- ulei de masline
-100 gr marmelada de portocale
- 2 ardei iuti rosii
- un manunchi de patrunjel
- un manunchi de frunze de menta proaspete
- o lamaie
- piper
- sare de mare

In soricul carnii se cresteaza la distanta de 2 cm, de-a lungul si de-a latul, cu un cutit ascutit soricul si un pic din grasumea de sub soric. Se unge bine cu ulei de masline si se presara sare si piper si se freaca soricul si in crestaturi bine. Se pune la cuptor la 180 gr intr-o tava incapatoare. Se tine la cuptor cate o ora pt fiecare kg de carne, sau in fuctie de cuptor pana cand carnea este foarte frageda si soricul de deasupra este crocant. Cand este gata il scaoteti din cuptor si scurgeti grasimea si zeama din tava si se pastreaza pt legume sau pt cane de pus in platou la servit. Intr-un bol se amesteca marmelada cu o lingurita de piper si se intinde peste soricul crocant si se da din nou la cuptor pt 30 min. In acest timp pregatiti legumele: cartofi, morcovi, albitura taitata in cubulete potrivite (morcovii mai mici un pic deoarece se coc mai greu decat cartofii si albitura). dupa cele 30 min scoateti porcul din cuptor si acoperiti cu folie de aluminiu timp de jumate de ora si bagati legumele la cuptor cu o parte din sosul salvat mai devreme sau in ulei si presarate cu sare si piper dupa gust.
In timp ce legumele sunt la cuptor taiati patrunjelul, menta si ardeii iuti si le amestecati. Dupa ce scoateti legumele de la cuptor si le puneti pe un platou , puneti porcul pe un platou separat si desfaceti in fasii mici cam jumate din carne si puneti amestecul de verdeata pregatit si stoarceti lamaia peste carne si amestecati totul.
Este un deliciu !!!!!!!!!! Da-ti clic pe link-ul de mai jos pt poza (nu mai stiu cum o pot pune sa apara direct in mesaj !!!!!)
http://img291.imageshack.us/i/porciute.jpg/


[img][/img]
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   Vin Ian 28, 2011 4:36 pm

Suna delicios! kissing

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Bucataria internationala   

Sus In jos
 
Bucataria internationala
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Neria :: Forumul femeilor credincioase :: Credinciosie in bucatarie-
Mergi direct la: