Neria
Bine ati venit pe forum. Pentru a face parte din echipa noastra va rugam sa va logati.
Sa aveti o zi excelenta.

Neria

Forumul femeilor credincioase
 
Forum NeriaForum Neria  Site NeriaSite Neria  AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Despre mine... Despre El... Despre noi... Nou!!!
Diana
Ultimele subiecte
» Tea Time Dear (3)
Mar Sept 03, 2013 12:46 pm Scris de Beatrice

» Produse cresterea sanilor
Mier Aug 21, 2013 1:00 pm Scris de cristina90

» Cu ce ati reusit sa scapati de acnee, sau macar sa mai ameliorati situatia?
Lun Iul 22, 2013 2:47 pm Scris de maria912

» Ce suplimente ati folosit pentru a slabi?
Vin Iul 05, 2013 1:50 pm Scris de maria92

» Ce muzica va place?
Joi Mar 07, 2013 10:57 am Scris de marian011

» Recomandati un film sau o carte sau orice altceva merita sa
Lun Feb 11, 2013 11:14 am Scris de cristina34

» Stiati ca...?
Lun Ian 21, 2013 6:15 pm Scris de french79

» Devotionale
Dum Iun 24, 2012 12:38 pm Scris de Melaniuca

» NUMARUL FIAREI : 666
Dum Feb 05, 2012 2:04 pm Scris de petrut-sci7

» Prajitura cu branza
Sam Dec 24, 2011 7:47 pm Scris de Maria

» Cea mai frumoasa poza de vacanta de anul asta
Vin Dec 16, 2011 10:37 pm Scris de frz

» Avortul si implicatiile lui in viata sociala si spirituala!
Vin Sept 23, 2011 11:16 pm Scris de blaj dorina

» Cum ne mai imbracam
Vin Sept 23, 2011 11:01 pm Scris de blaj dorina

» Produse de machiaj
Vin Iul 22, 2011 7:04 pm Scris de adelina1234

» Cozonaci a la Diana
Sam Apr 23, 2011 9:30 am Scris de Maria

» Prioritati & Planificari
Dum Apr 03, 2011 11:13 pm Scris de blaj dorina

» Forum de mamici, Piticii
Dum Apr 03, 2011 10:31 pm Scris de brenda

» La multi ani Brenda !!!
Dum Apr 03, 2011 10:29 pm Scris de brenda

» Maini dibace
Mier Mar 30, 2011 11:26 pm Scris de Maria

» Ce mai gatim azi?
Mar Mar 29, 2011 10:19 pm Scris de brenda

Radio
radiocnm

radio cezareea
Radio Emanuel

Distribuiți | 
 

 Briose/Muffins

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Briose/Muffins   Mier Feb 27, 2008 5:49 pm


INGREDIENTE:
80g - unt moale (topit)
2 oua mari
160g iaurt
150g zahar
250g faina
1 plic praf de copt
1 varf de cutit de sare
150g ciocolata/alune/stafide/dulceata
Se amesteca toate ingredientele la un loc, se umplu formele de briose (unse cu ulei in prealabil), cam de 2/3 si se da la cuptor la foc potrivit pentru 20 de minute / sau pana nu se mai lipeste aluatul de scobitoare.
Pofta Buna!!!

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Beatrice
Webmaster
Webmaster
avatar

Varsta : 42

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Joi Feb 28, 2008 12:08 am

fff frumoase ti-au iesit... imi plac de numa!

eu le fac cu gem si ies super gustoase


_________________
http://ramaitanar.forumhit.ro/index.htm - forum aerobic
http://www.beatricedesign.ro - hobby bijuterii
Sus In jos
http://www.beatricedesign.ro
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Joi Feb 28, 2008 1:24 am

Dragele noastre bucatarese minunate nici nu stiu ce sa apreciez mai mult pe voi sau minunatiile din farfurii !!!!!!
Gata m-ati facut sa ma duc sa imi cumpar forme; l-ati facut si pe sotul meu fericit cand a vazut pozele si tare ar dori si el; nu i-am spus de hotararea mea , dar maine cand ne vom duce la shoping ii voi face o surpriza si ma voi uita dupa forme sa cumpar ca sa fac si eu.
Sa fiti binecuvantate!
Sus In jos
Beatrice
Webmaster
Webmaster
avatar

Varsta : 42

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Joi Feb 28, 2008 12:10 pm

Daniela, cred ca... Cuptorul nostru e de vina! :bounce: hihi... Forme gasesti peste tot. Eu am avut 2 forme si una i-am pasat-o mamei. Era tareee fericita!

_________________
http://ramaitanar.forumhit.ro/index.htm - forum aerobic
http://www.beatricedesign.ro - hobby bijuterii
Sus In jos
http://www.beatricedesign.ro
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Joi Feb 28, 2008 5:33 pm

Fetelor am inceput eu sa am halucinatii sau formatul paginii de pe forum se schimba singura? Aseara paginatia era aranjata altfel, cu detaliile noastre in dreapta, acum a revenit la formatul initial. Ori o fi ca folosesc doua calculatoare diferite si acasa aseara am remarcat diferenta iar pe asta la servici este cum stiam initial? Oricum nu conteaza prea mult, eram doar curioasa si ma gandeam sa nu fie ceva ce doar mi se pare.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Joi Feb 28, 2008 11:51 pm

Nu ti s-a parut Daniela!!!! kissing dar nu te stresa, a lucrat Bea la ceva si nu s-a lasat pana nu a rezolvat problema. Te pupic. Si fii pe pace ca e totul ok cu forumul. :flower:

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Vin Feb 29, 2008 12:26 pm

Fetele mi-am cumparat forma !!!!! Ura, maine vreau sa fac briose. Sotul meu a fos super incantat cand a vazut ca pun in carutul de cumparaturi o forma pt briose. Diana din cantitatile pe care le-ai scris tu cam cate briose ies. Forma mea are 12 locasuri. Nu as vrea totusi sa iasa mai mult de 2 ture, deci 24 de briose, ca nu are cine manca mai multe odata. Am cumarat aseara coarne stafidite sa pun la ele. Problema este ca nu mai tineam minte toate ingredientele si acum am vazut ca trebuie praf de copt si eu am cumparat bicarbonat si habar nu am cum se numeste in engleza praful de copt ca sa pot cauta. Diana daca stii cumva te rog sa imi spui, sau daca este bun si bicarbonatul in loc de praf de copt. Am si gem de caise sa incerc si varianta ta Bea !!
Inca o data multe multumiri.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Vin Feb 29, 2008 12:40 pm

Daniela din cantitatile ce le-am scris eu, ies exact 12 briose. Sunt ingredientele standard pentru o tava de briose. In ce priveste praful de copt, in engleza se numeste Baking Powder. Nu stiu ce sa iti spun despre inlocuituitul prafului de copt cu bicarbonat, eu nu am folosit niciodata bicarbonat. :?:
Abia astept sa ne pui poze cu brioselele tale. kissing

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
mirela
Bine ai venit!
Bine ai venit!
avatar

Varsta : 39

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Sam Mar 01, 2008 12:10 am

praf de copt - baking powder
bicarbonat - baking soda


Both baking soda and baking powder are leavening agents, which means they are added to baked goods before cooking to produce carbon dioxide and cause them to 'rise'. Baking powder contains baking soda, but the two substances are used under different conditions.

Baking Soda

Baking soda is pure sodium bicarbonate. When baking soda is combined with moisture and an acidic ingredient (e.g., yogurt, chocolate, buttermilk, honey), the resulting chemical reaction produces bubbles of carbon dioxide that expand under oven temperatures, causing baked goods to rise. The reaction begins immediately upon mixing the ingredients, so you need to bake recipes which call for baking soda immediately, or else they will fall flat!

Baking Powder

Baking powder contains sodium bicarbonate, but it includes the acidifying agent already (cream of tartar), and also a drying agent (usually starch). Baking powder is available as single-acting baking powder and as double-acting baking powder. Single-acting powders are activated by moisture, so you must bake recipes which include this product immediately after mixing. Double-acting powders react in two phases and can stand for a while before baking. With double-acting powder, some gas is released at room temperature when the powder is added to dough, but the majority of the gas is released after the temperature of the dough increases in the oven.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Sam Mar 01, 2008 12:36 am

Wauuuuuu Mirela, am primit o adevarata lectie de chimie....
Foarte interesant, n-am avut niciodata idee de toate chestiile alea. Foloseam praful de copt si nici macar nu stiam de ce anume praful de copt face prajitura sa creasca... :roll:

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
avatar

Varsta : 52

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Sam Mar 01, 2008 1:53 am

Mirela este super ce ai postat deoarece este foarte bine de stiut cand se poate folosi un produs si cand celalalt sa nu avem surprize neplacute daca il inlocuim unul cu altul, cum aveam si eu de gand sa fac.
Sus In jos
Beatrice
Webmaster
Webmaster
avatar

Varsta : 42

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Sam Mar 01, 2008 11:09 am

De regula bicarbonat se pune la negresa ca s-o faca pufoasa iar pentru Briose se foloseste praf de copt.

Eu ma gandesc inainte cand nu existau astea pe piata cu ce coceau femeile la tara? :cyclops:

_________________
http://ramaitanar.forumhit.ro/index.htm - forum aerobic
http://www.beatricedesign.ro - hobby bijuterii
Sus In jos
http://www.beatricedesign.ro
Beatrice
Webmaster
Webmaster
avatar

Varsta : 42

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Sam Mar 01, 2008 11:18 pm

reteta mea simpla de briose suna asa:

250 g faina, 80 g unt, 2 oua mari, 160 g iaurt, 150 g zahar, 12 g praf copt, 1 vf sare.

Amesteci tot la mixer. Ungi formele cu unt si dai cu faina, pui jumate din compozitie, gem de care ai si restul de compozitie... Si cresc de numa si sunt yamiii!


Eu intotdeuna o fac pe asta. Si pun gramajele dupa ochi. Si-mi ies excelente!

_________________
http://ramaitanar.forumhit.ro/index.htm - forum aerobic
http://www.beatricedesign.ro - hobby bijuterii
Sus In jos
http://www.beatricedesign.ro
cami
Incepator
Incepator
avatar

Varsta : 41

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Vin Feb 20, 2009 1:25 pm

Vreau sa fac si eu briose azi. O intrebare am: pot pune in loc de unt margarina? sau trebuie unt obligatoriu?
Sus In jos
nikita
Femeie crestina
Femeie crestina
avatar

Varsta : 44

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Vin Feb 20, 2009 5:18 pm

Eu am pus ulei si unpic de suc de portocale,le-am facut dupa reteta Neriei si am pus in interior nutele,sau bucatele de ciocolata obisnuita
Sus In jos
cami
Incepator
Incepator
avatar

Varsta : 41

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Vin Feb 20, 2009 6:36 pm

Cat ulei ai pus?
Sus In jos
nikita
Femeie crestina
Femeie crestina
avatar

Varsta : 44

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Sam Feb 21, 2009 9:05 am

100ml,dar fiindca am pus si suc de portocala am urmarit sa ramana compozitia groasa ca o smantana
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Dum Feb 22, 2009 11:14 pm

Draga mea sigur ca poti folosi margarina in loc de unt... eu folosesc des Rama cand raman fara unt si tot pufoase iasa... Asteptam poze cu brioselele sa vedem cum au iesit... kissing

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
cami
Incepator
Incepator
avatar

Varsta : 41

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Mier Mar 04, 2009 12:29 pm

Am facut deja de 2 ori, sapt trecuta si aseara. Am pus in ele bucati de ciocolata, thanks pt reteta, usor de facut, rapid si ,,delicios" - vorba baietilor mei.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   Mier Mar 04, 2009 12:31 pm

Cami ma bucur.... si noi facem foarte des, mai ales ca poti tot timpul sa pui altceva in compozitie si sa ii schimbi aproape total gustul. kissing

_________________

Profilul Facebook al lui Bradean Diana
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Briose/Muffins   

Sus In jos
 
Briose/Muffins
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Neria :: Forumul femeilor credincioase :: Credinciosie in bucatarie :: Prajituri-
Mergi direct la: